article-image-1

BROEN firar 75-årsdag och en innovativ resa inom ventiler

BROEN Valve Technologies är stolta över att fira 75 år av dedikerad innovation och prestation inom ventilindustrin. Sedan vi grundades 1948 har vi arbetat outtröttligt för att leverera kvalitetsprodukter och lösningar till våra kunder runt om i världen.

Historien om BROEN Valve Technologies
Med hållbarhet och entreprenörskap i sitt DNA startade Poul Broen företaget redan 1948 i Köpenhamn, Danmark, då han uppfann den första automatiska duschventilen som effektivt levererade rätt mängd varmvatten med en inbyggd automatisk avstängningsfunktion.

Detta var början på BROENs resa att utveckla innovativa ventillösningar. 1960 flyttade företaget till Assens, där det har sitt säte än idag. BROEN uppfinner och patenterar minikulventilen BALLOFIX®, som verkligen positionerar oss på ventilmarknaden.

Idag är BROEN Group en internationell marknadsledare inom ventilteknologi och vi finns representerade på tre kontinenter med starka aktiviteter i Europa, Kina och USA – och BROEN Group är även en del av den holländska Aalberts N.V.-gruppen.

BROENs hållbara syn på produktutveckling
BROEN har format och lett utvecklingen av kulventilbranschen, både nationellt och internationellt. Vi har kontinuerligt utvecklat och introducerat avancerade teknologier och lösningar som har förbättrat effektiviteten, säkerheten och prestandan hos våra produkter. Detta har bidragit till att höja standarden för ventiler och kopplingar inom alla branscher.

Våra kärnvärden inkluderar kontinuerlig strävan efter nya, tekniskt och miljömässigt hållbara lösningar. Våra produkter är designade med energieffektivitet, resursoptimering och livslängd i åtanke.

Fyra produktmärken - en vision
BROEN BALLOFIX®, BROEN BALLOMAX®, BROEN FULL FLOW och BROEN Clorius Control är hörnstenarna i vår produktportfölj och är synonyma med kvalitet och tillförlitlighet. På BROEN Valve Technologies är vi stolta över våra fyra produktvarumärken, var och en med sina unika styrkor och tillämpningar som bidrar till att lösa några av framtidens största utmaningar när det gäller hållbart byggande, effektiva lösningar för energiindustrin och energisparande produkter för den marina industrin.

Tack!
Vi vill tacka våra engagerade medarbetare, lojala partners och uppskattade kunder för att de varit en del av vår framgångsrika resa under de senaste 75 åren. Vi ser fram emot att leverera branschledande produkter i decennier framöver.